• Хрестик купити

    Православний хрестик, Православний інтернет-магазин Володимир

    18.07.2015

    Православний хрестик

    Православний хрестик для віруючого значить дуже багато. На хресті був розп’ятий Ісус Христос, і тепер хрест — це символ не тільки його страждань, але і нашого спасіння. Будь-який віруючий скаже, що хрест для нього — найбільша святиня. Про ТОЙ хрест ми знаємо сьогодні тільки те, що він був дерев’яним; якою була його форма, нікому не відомо. Тому в наш час навіть одними православними канонами визнається відразу кілька форм хреста, а в усьому світі їх існує величезна безліч.

    Якщо ви вирішили купити православний хрестик, вам, безумовно, знадобиться інформація, як не помилитися у виборі правильного хреста. Православні хрестики можуть бути різними, тим не менш, є у них у всіх спільні риси. Так, наприклад, на всіх православних хрестах розп’ятий Христос не висить на хресті, а як би прихилився до нього — його руки не провисають, а вільно лежать на перекладинах. Це символ того, що Христос Спаситель збирає і обіймає весь світ. Його обличчя на православних розп’яттях, як правило, виражає спокій і тиху радість, а не муки страждання.

    Натільний хрестик, або тельник, може бути чотирьох-, шести — або білими. Форма не принципова. Чотирикінцевий хрест — стандартна класична форма. Саме її вважав істинною формою хреста святий Іоанн Кронштадтський. Шестикутна форма православного хрестика утворена за рахунок накреслення додаткової нижньої перекладини, до якої були прибиті ноги Христа під час страти. Восьмикутний хрест утворюється за рахунок додавання ще однієї поперечини, що символізує табличку з написом «Ісус Назарянин Цар Юдейський», яка була прибита над головою Спасителя, — вельми поширений і такий натільний хрестик. Купити можна будь-який з цих варіантів, церква не диктує ніяких особливих правил носіння хреста тієї чи іншої форми. Православні хрестики можуть бути виконані з самих різних матеріалів, але в наш час найбільш поширені ювелірні — із золота або срібла.

    Натільний хрестик може бути додатково прикрашений дорогоцінним камінням або яким-небудь орнаментом. На зворотному боці православного хрестика часто розташовується напис «Спаси і збережи» — основне звернення християн до Господа.

    Перш ніж купити православний хрестик, запам’ятайте головне — купувати цей святий символ потрібно з любов’ю, ретельно вибираючи, адже носити його ви будете все життя, і все життя натільний хрестик буде вашою опорою і захистом. За словами Іоанна Кронштадтського «хрест — це в першу чергу любов», але, безумовно, православному християнину слід використовувати тільки ті хрести, які створені згідно з православними канонами, адже хрест — це не тільки допомога і захист, але й свідчення власне віри.

    Короткий опис статті: хрестик купити

    Джерело: Православний хрестик — Православний інтернет-магазин Володимир Михайлов

    Також ви можете прочитати