Питання та відповіді . Свято-Катерининський Собор . Офіційний сайт .

01.08.2015

Питання і відповіді

Питання та відповіді . Свято-Катерининський Собор . Офіційний сайт .
Дорогі брати і сестри !

Для зручності використання цієї сторінки сайту ми створили перелік основних тем які називаються «теги «, при натисканні на один з тегів перед Вами з’являться всі запитання та відповіді по даній темі тобто якщо Вас цікавить що таке Сповідь або як до неї підготуватися до ряду тегів ви натискаєте на слово «Сповідь» і напевно знайдете відповідь на питання яке Вас цікавить.

Питання: доброго дня)мене цікавить таке питання..якщо дорослий чоловік подарував молодій дівчині свій срібний хрестик на цепочкі?це добре. прямо зняв з себе і поставивши їй на шию..

Відповідає Секретар канцелярії Собору

Хрест — велика святиня. Господь наш Ісус Христос Хрестом зруйнував смерть. відкрив нам ворота раю, примирив нас з Богом, зруйнував владу темних сил. Ось так, наприклад, говорять про Святому Хресті святі:

«Біси дуже бояться знамення Хреста Господнього, бо на ньому Спаситель викрив і виставив їх на ганьбу» (Преподобний Антоній Великий, † 356).

«Образ хреста показує примирення та співдружність, в яке вступив людина з Богом. Тому і демони бояться образу хреста і не терплять бачити знамення хреста, зображуваним навіть і на повітрі, але біжать від цього негайно. Отже, оскільки знамення хреста велике і страшно, то всякий християнин має обов’язок здійснювати його зі страхом і з трепетом, з увагою, а не просто і не як потрапило, за звичкою тільки і з байдужістю, бо по мірі благоговіння, яке хто має до хреста, він отримує відповідну силу і допомогу від Бога, Якому слава і держава на віки. Амінь» (Преподобний Симеон Новий Богослов, † 1021)

У вечірньому молитовному правилі, яке читають православні християни, є такі слова: «Захисти мене, Господи, силою Чесного і Животворящого Хреста і збережи мене від усякого зла».

Хрест священик одягає кожному під час Таїнства Хрещення, хрестом ми освячуємо нашу душу і тіло, їжу, воду, здійснюючи хресне знамення кожного разу під час молитви ми закликаємо на себе Божу благодать і благословення. Святий хрест супроводжує нас все наше життя і є запорукою нашого вічного життя з Богом.

Хоча Вам і подарували хрестик таким трохи незвичайним способом, нічого поганого в цьому немає. Носіть його з благоговінням.

Питання: Чоловік купив собі новий хрестик, а я забрала й одягла старий його хрестик. Чи можна носити хрестики інших людей?

Короткий опис статті: хрестики золоті Свято-Катерининський Собор, офіційний сайт собору, р. Краснодар Свято-Катерининський Собор, Російська Православна Церква, історія, Церква, Храм, церковні новини, фотографії, Православ’я, Єпархії

Джерело: Питання і відповіді | Свято-Катерининський Собор | Офіційний сайт | www.kubansobor.ru

Також ви можете прочитати