Чи є гріхом носіння натільного хрестика із золота з діамантами? .

22.07.2015

Є гріхом носіння натільного хрестика із золота з діамантами?

Деякі початківці православні християни соромляться, коли бачать в храмах парафіянок, у яких на грудях висять дорогі хрестики із золота з діамантами. Навіщо, питається вони себе, витрачати такі гроші на річ, яка повинна служити символом православної віри, а не прикрасою. Адже ці гроші можна пожертвувати малозабезпеченим, віддати хворим на так необхідні їм ліки, і т. д. В цьому випадку слід зазначити, що невідомо, хто більше грішить – той, хто носить російський православний золотий хрестик з діамантами, або той, хто засуджує. Адже Христос сказав «Не суди, да не судимий будеш», один тільки Бог бачить душу і всі вчинки кожної людини, і цілком можливо, що той, кого засуджують за видимі прояви слабкості (в даному випадку до дорогих речей), потай творить багато справ милосердя, а той, хто засуджує – не носить православних хрестиків з діамантами із золота, але і не допомагає ближнім навіть по мірі своїх можливостей.

Що говорить православна церква з приводу дорогих хрестиків з діамантами?

У православній церкві не існує строгих правил, що регламентують вибір матеріалу для православного хреста. Ті, кого бентежить те, що віруюча людина може купити натільний хрестик з діамантами, повинні засвоїти одне правило: самі по собі матеріальні речі не є гріховними, гріх – наше ставлення до них. Хтось вважає, що правильний «хрестик» повинен бути дерев’яним, тому що Христос був розп’ятий на дерев’яному Хресті, або срібним, тому що носіння срібного хреста було поширене на Русі, але ж це всього лише традиції. Золото і алмази – таке ж творіння рук Божих, як срібло і дерево, і тому натільні хрестики з діамантами є такою ж нормою, як срібні.

Натільний хрестик з діамантами – така ж святиня, як хрест з міді

Усім нам слід пам’ятати, що, незалежно від того, з якого металу зроблений хрестик. який він форми, є на ньому Розп’яття чи ні, він освячений кров’ю Христа і є святинею. Російський Православний хрестик із золота з діамантами так само ненавидимо бісами, як мідний хрестик, а значить, є такою ж зброєю проти бісів. Хрестики з діамантами часто вінчають мітри – головні убори єпископів, і також оклади ікон. Купити православні хрестики з діамантами можна в інтернет-магазинах ювелірних супермаркетах.

Короткий опис статті: хрестики з діамантами Деякі початківці православні християни соромляться, коли бачать в храмах парафіянок, у яких на грудях висять дорогі хрестики із золота з легенди,молитва,релігія,християнство

Джерело: Є гріхом носіння натільного хрестика із золота з діамантами? | Управління Долею

Також ви можете прочитати