• Натільний хрестик

    Чи можна носити неосвячений хрестик і як вибирати натільний хрест .

    03.09.2015

    чи Можна носити неосвітлений хрестик і як вибирати натільний хрест

    Сьогодні натільний хрестик є у дуже багатьох людей. При цьому для кого-то така річ є не більш ніж прикрасою, інші носять його в силу традицій, і лише для деяких хрестик – не просто річ, але символ зв’язку з небом.

    чи Можна носити неосвітлений хрестик, якщо ви вважаєте себе християнином

    Для християнина практично будь-якої конфесії (православ’я, католицтво, багато протестантські течії) хрестик є знаком того, що він належить до Христової церкви. Хрест символічно прославляє Спокутну Жертву, яку Господь поніс за всіх людей на хресті. З іншого боку, хрест нагадує віруючим про словах Христа: «Хто хоче йти за Мною, хай зречеться самого себе, і візьми хрест свій і йди за Мною» (МК. 8: 34). Тобто про те, що віруючий християнин повинен зі смиренням і терпінням приймати всі життєві труднощі, які Бог дає кожному по його силі.

    Православні хрестики

    Для православних людей і католиків освячення хреста обов’язково. Освячуючи хрест, священик просить Бога, щоб Той наділив хрестик особливою силою, яка допомагає захистити душу і тіло. Звідси і напис на хрестики «Спаси і збережи!»

    Неосвячений хрестик можна надіти лише в крайньому випадку. При першій можливості його треба освятити в храмі.

    Як вибрати хрестик

    Поряд з питанням, чи можна носити неосвячений хрестик, популярний і інший – який хрест краще купити для постійного носіння. В ювелірних відділах можна побачити найрізноманітніші за формою хрестики, які відрізняються витонченістю виконання. Однак якщо хрестик для вас – не просто прикраса, то особливу увагу варто звернути на його відповідність канонам. Православний хрест може мати восьми-, семи-, шести-, четырехконечную форму. На відміну від католицького, зображення Христа на ньому виглядає скоріше символічно, ніж реалістично. Воно підкреслює не муки Спасителя, а його перемогу над смертю, подвиг для людства.

    Втім, священик може освятити і самий простий хрестик, навіть без Розп’яття (такі хрести зазвичай робляться з каменю або дерева). Швидше, уникнути покупки треба, якщо на хрестику присутні які-небудь додаткові фотографії. Тут варіантів може бути маса: від риб і сердець до двох людей на розп’ятті. Подібні хрестики ніяк не підходять православним.

    Отже, відповідь на питання – чи можна носити неосвячений хрестик – буде негативним, якщо, звичайно, хрест для вас не просто прикраса. Освячений хрестик обов’язково повинен носитися християнином, а ось форма і матеріал грають суто другорядну роль.

    Короткий опис статті: натільний хрестик чи Можна носити неосвячений хрестик

    Джерело: чи Можна носити неосвячений хрестик і як вибирати натільний хрест | Путівник по життю

    Також ви можете прочитати